Waar zitten we

Centrum Wilgenhoeve ligt in de zuidwesthoek van Friesland, midden in het weidse Friese platteland, net buiten het dorp Exmorra op 5 km van Bolsward en 8 km van het Makkumer strand.

Exmorra
Exmorra maakt deel uit van de Aldfaers Erf Route, een route die in vier dorpen het erfgoed van onze voorvaderen in ere houdt. Ook kun je in Exmorra het Landbouwmuseum, een glasblazerij, een antiek- en curiosawinkeltje en een stenen- en mineralenwinkel bezoeken.

Aldfaers Erf Route
‘Aldfaers Erf’ is de Friese benaming voor het erfgoed van onze voorouders. In de driehoek Makkum, Bolsward, Workum, liggen vier dorpjes, Allingawier, Exmorra, Ferwoude en Piaam, die samen een unieke museumroute vormen. Hier kan men nog de sfeer proeven uit de 18de en 19de eeuw door middel van fraai gerestaureerde en op oorspronkelijke wijze ingerichte historische panden en de gebruiksvoorwerpen en gereedschappen die zijn achtergelaten door de Friese plattelandsbevolking uit die tijd. Zo kun je in Exmorra het grutterswinkeltje en de school van rond 1900 bezoeken. En ook een glasblazerij en een stenen- en mineralenwinkel.

Wandel, fiets of vaar deze 25 kilometer lange cultuurhistorische route en geniet tegelijkertijd van het Friese polder- en terpenlandschap. Meer informatie op www.aldfaerserf.nl.

Meer toeristische informatie vind je hier.