Wie zijn we

Het management is in handen van:

gila_edler Gila Edler (1954) is GZ-haptotherapeute. Al bijna dertig jaar begeleidt ze mensen in alle levensfasen met de daaruit voortkomende problematiek. Ook geeft ze relatietherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding aan individuele paren. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen als trainster en als gastvrouw. Haar levenstaak is: voorwaardenscheppend bezig zijn waardoor mensen in contact kunnen komen met hun eigen-wijsheid, hun kracht en hun creativiteit. Het Sjamanisme is voor haar een belangrijke inspiratiebron. (www.gila-edler.nl)
Gila heeft de dagelijkse leiding over Centrum Wilgenhoeve, is gastvrouw en geeft trainingen.
ariana_lamberts Ariana Lamberts (1956) heeft een praktijk voor holistische therapie en massage. Ze heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen en heeft zich geschoold in diverse therapievormen. Ze biedt begeleiding bij bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en levensprocessen. Ariana laat zich inspireren door het Sjamanisme, dat verdieping aan haar leven geeft. (www.ariana-lamberts.nl)
Ariana is gastvrouw, trainster, beheert de financiën en begeleidt achter de schermen van Centrum Wilgenhoeve.

Daarnaast draait Centrum Wilgenhoeve op veel vrijwilligers waar we altijd ruimte hebben voor meer handen. Heb je belangstelling kijk dan bij vacatures vrijwilligers

Onderdelen van het programma zijn in handen van:

taco_blom Taco Blom (1962) is ruim twintig jaar werkzaam als hovenier. Hij heeft zich gespecialiseerd in het snoeien van (fruit-)bomen en het ontwerpen en aanleggen van natuurtuinen. Hij doet dit werk met veel liefde en hij vertelt graag over bomen, planten en dieren en hun onderlinge relaties. Daarmee hoopt hij bij te dragen aan meer respect van mensen voor alles wat leeft op deze Aarde. Rond de Wilgenhoeve werkt hij samen met Ishi Crosby aan het ‘Permacultuur-landschap’. Taco is medeoprichter van de Permacultuur School Nederland (www.permacultuur.eu).
franca_brullemans Franca Brullemans (1953) heeft als achtergrond onderwijs, gezondheidsvoorlichting, klassieke massage, NLP (master), systemisch Werk, cranio sacraaltherapie, medische basisvakken, segmentmassage, TA en energiewerk. Franca heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs, training, coaching en therapie. Ze ontwikkelt en geeft interactieve trainingen in het kader van systemisch werk, gedragsverandering, communicatie, weerbaarheid, effectief functioneren met (chronisch) ziek zijn en verdieping van Somato Emotional Release in cranio sacraalsessies. Franca is oprichter en eigenaar van All about you Coaching & Training en is werkzaam als begeleider van familie-opstellingen, coach, trainer en cranio sacraal therapeut (Ring-accreditatie). Ze heeft trainingen voor het NIGZ verzorgd op het gebied van gezondheidsmanagement en geeft bijscholingsworkshops voor de cranio sacraalopleiding in Amsterdam. Ze is afgestudeerd op de integratie van systemisch werk binnen cranio sacraalsessies. Meer over Franca Brullemans en haar werk vind je op www.allaboutyou.nl.
ishi_crosby Ishi Crosby (1954) werkt vanuit een geïntegreerde ecologische en maatschappelijke benadering voor de heling van de Aarde. Als Permacultuurontwerper en docent heeft hij al bijna twintig jaar ervaring met het ontwerpen en aanleggen van duurzame voedseltuinen. Hij heeft het concept van ‘Integrale Landschappen’ ontwikkeld: landschappen die zo zijn ingericht dat alles wat een mens nodig heeft, zoals een woonplek, voedsel, water, energie enzovoort, ter plaatse wordt geproduceerd. Ishi is dagelijks bezig met Permacultuur en heeft bij diverse projecten en klanten in de EU voedseltuinen aangelegd. Momenteel werkt hij in Nederland met klanten en plaatselijke groepen zoals de Transition Town beweging, Eco-dorp projecten en een Stadslandbouwproject in Den Haag. Op Centrum Wilgenhoeve is hij bezig met de bouw van een Aardehuis (een nul-energie en CO2-neutraal huis) en de aanleg en verdere ontwikkeling van de Permacultuurtuin. Ook geeft hij trainingen over het praktische gebruik van archetypen en mythologie voor het dagelijks leven. Hij heeft jarenlange ervaring met de ‘Open Space’-methode. Open Space is een zeer efficiënte manier om problemen in groepen op te lossen en tot besluitvorming te komen. Open Space sluit helemaal aan bij de drie ethische principes van Permacultuur: zorg voor de Aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen.
barbara_driessen Barbara Driessen (1949) is creatief psychotherapeute en schrijfster van verschillende boeken waaronder Sensitieve intelligentieDe helende kracht van het medicijnwiel, Beelden als wegwijzer en Dromen als inwijdingsweg. Ze heeft zich gespecialiseerd in droomwerk en dans- en muziektherapie. Ze ontwikkelde vormen in het begeleiden van hoogsensitieve mensen waarin het stimuleren van het creatieve en probleemoplossende vermogen van mensen centraal staat. Ze begeleidt ook individuele groei- en veranderingsprocessen van hooggevoelig naar Sensitief Intelligent. In haar werk combineert ze oude tradities, onder andere afkomstig uit het sjamanisme, met moderne inzichten en haar eigen intuïtie. Ze verzorgt workshops en lezingen in Nederland, Frankrijk en België.Voor meer informatie kijk op www.barbaradriessen.nl.
Hier vind je een interview met Barbara Driessen over Sensitieve Intelligentie.
ida_jansen Ida Jansen (1961) is energetisch therapeute. Haar zoektocht heeft haar dieper in contact gebracht met haar werkelijke zelf. In het sjamanisme heeft zij een intense verbinding gevonden met de helende krachten in haarzelf, de aarde en de kosmos. Anderen te mogen begeleiden in hun zoektocht naar de eigen kern, ervaart zij als voorrecht. Zweethutceremonies zijn heel belangrijk voor haar: de stenen geven haar inzicht in haarzelf en het vuur wakkert haar eigen vuurkracht aan. In de muziek en het spelen bij een klankconcert vindt ze harmonie en balans. Dit alles wil ze graag met anderen delen.
jan_van_koert Jan van Koert (1943) is trainer en coach Verbindend Communiceren, CNVC-gecertificeerd. Humor en speelsheid kenmerken zijn aanpak omdat, zo zegt hij, we het grootste leereffect in plezier en spel terugvinden. Zijn kernwoorden zijn verbinding en nieuwsgierigheid. Na een langjarige carrière in het bedrijfsleven, waarvan 15 jaar als directeur van zijn eigen BV, is Jan zich gaan toeleggen op het welzijn van personen en organisaties die hun dromen waar willen maken. Jan is auteur van het boek Wat je vindt mag je houden, geweldloos communiceren als weg naar verbinding. Meer over Jan van Koert en zijn werk vind je op www.vinecoaching.nl.
linda_kreike Linda Kreike (1963) zwaait met hart en ziel de scepter in onze keuken. Haar creatieve en speelse kwaliteiten die zij jarenlang vorm heeft gegeven als peuterspeelzaalleidster en in de Scouting, kan zij volop uitleven bij het bereiden en opdienen van de maaltijden. Haar gedekte tafel en haar recepten zijn altijd goed voor een verrassing. Met liefde en respect verwerken wat Moeder Aarde ons biedt, staat hoog in haar vaandel. Hierbij maakt zij zo veel mogelijk gebruik van wat in onze Permacultuurtuin groeit. Ook ‘wilde planten’ zijn als aanvulling welkom in haar menu’s. Samen met Anneke Bleeker heeft zij de workshop ‘nooit geweten dat je dit ook kan eten’ ontwikkeld. Op verzoek geeft zij LachYoga-sessies. Iets wat helemaal op haar lijf is geschreven.
grandmother_maka_nupa Grandmother Maka Nupa is een verbazingwekkende, heel gelovige vrouw met een degelijke ethiek en een ongelofelijke hoeveelheid kennis. Omdat ze het erfgoed van zowel de Lakotas als de Cherokees heeft meegekregen kan ze gebruik maken van de kennis van beide culturen. Nupah Makah: ‘De Schepper zorgt voor ons allen als we maar geloven en ik wil doorgaan met het werk zolang ik op deze aarde ben. Geboren als mens en deel uitmakend van de Lakota Nation waar mijn vader van de stam Beer was en mijn moeder van de zuidelijke Cherokeestam, kreeg ik de Uil mee als mijn beschermer. Beer en Uil zijn mijn stammen. Ik eer mijn voorvaderen en al mijn relaties. Ik dien de mensen als een nederig iemand die hier, op onze Moeder Aarde, woont.’ Meer over Nupah Maka en haar werk vind je op www.susunweed.com/Teacher-Nupah Makah.htm.
annemien_de_winter Annemien de Winter (1952) is kunstenares. Sinds ze in aanraking is gekomen met het Sjamanisme maakt ze vooral schilderijen in pastel en acryl die innerlijke landschappen voorstellen. Zij voelt zich verbonden met de natuur en met dieren. Ze werkt mee aan het Permacultuurproject op de Wilgenhoeve. Annemien is opgeleid tot vuurvrouw en werkt vaak samen met Ishi Crosby bij de zweethut. Met respect en passie staat ze aan het vuur.