Eten uit de berm: zomers buffet

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Thema: Zomers buffet
De vierde dag in deze reeks waarin onze voeding centraal staat met het thema: Zomers buffet.

De vraag die wij ons kunnen stellen is, in hoeverre onze maaltijden nog de juiste energiewaarde bevatten als we alles maar klakkeloos in de supermarkt en zelfs bij de natuurwinkels kopen. Is het misschien slim om onze blik te verruimen en open te staan voor dat wat om ons heen groeit en onze maaltijd energierijker kan maken? Is het mogelijk dat we meer mineralen en vitamines tot ons nemen wanneer wij op een verantwoorde manier de natuur om ons heen in ons eetpatroon integreren?

Met bekende ingrediënten, aangevuld met eetbare gewassen uit de tuin, uit de berm of de velden, kun je een salade een energieboost geven. Het oog wil ook wat, dus eetbare bloemen werken op twee manieren positief. Zij strelen het oog en zijn tevens eetbaar met hun goede kwaliteiten. Zo geven goudsbloemen ons vitamine C. De bloemblaadjes staan gezellig en zijn daarnaast ook nog gezond.

Een buffet is een mooi onderwerp in de zomer want je kunt op deze wijze al snel een prachtige tafel presenteren, wat thuis makkelijk uitvoerbaar is. Laten we de eeuwenoude kennis delen die ons helpt om ons geestelijk en lichamelijk te voeden. Laten we die weer gewoon worden zoals die gewoon was bij onze voorouders.

Het wordt een dag boordevol informatie die we afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. Een boek naar keuze uit de ‘Nooit geweten…-serie’ over eetbare gewassen uit de eigen omgeving, geschreven door Anneke Bleeker, krijgen de deelnemers mee naar huis.

Van de vorige workshop heeft Anneke ook een mooi (foto)verslag geschreven. Wil je dit ook lezen? Bekijk dan het verslag.

Begeleiding: Linda Kreike, Anneke Bleeker en Gila Edler
Datum en tijd: zondag 23 juni van 12.00 tot 19.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief kruidenthee met iets lekkers, vegetarische avondmaaltijd, een boek naar keuze van Anneke Bleeker uit de ‘Nooit geweten…-serie’ en de recepten van de dag
Aanmelding:

 

 

Terug naar Programmaoverzicht

Eten uit de berm: zomers buffet

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Thema: Zomers buffet
De vierde dag in deze reeks waarin onze voeding centraal staat met het thema: Zomers buffet.

De vraag die wij ons kunnen stellen is, in hoeverre onze maaltijden nog de juiste energiewaarde bevatten als we alles maar klakkeloos in de supermarkt en zelfs bij de natuurwinkels kopen. Is het misschien slim om onze blik te verruimen en open te staan voor dat wat om ons heen groeit en onze maaltijd energierijker kan maken? Is het mogelijk dat we meer mineralen en vitamines tot ons nemen wanneer wij op een verantwoorde manier de natuur om ons heen in ons eetpatroon integreren?

Met bekende ingrediënten, aangevuld met eetbare gewassen uit de tuin, uit de berm of de velden, kun je een salade een energieboost geven. Het oog wil ook wat, dus eetbare bloemen werken op twee manieren positief. Zij strelen het oog en zijn tevens eetbaar met hun goede kwaliteiten. Zo geven goudsbloemen ons vitamine C. De bloemblaadjes staan gezellig en zijn daarnaast ook nog gezond.

Een buffet is een mooi onderwerp in de zomer want je kunt op deze wijze al snel een prachtige tafel presenteren, wat thuis makkelijk uitvoerbaar is. Laten we de eeuwenoude kennis delen die ons helpt om ons geestelijk en lichamelijk te voeden. Laten we die weer gewoon worden zoals die gewoon was bij onze voorouders.

Het wordt een dag boordevol informatie die we afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. Een boek naar keuze uit de ‘Nooit geweten…-serie’ over eetbare gewassen uit de eigen omgeving, geschreven door Anneke Bleeker, krijgen de deelnemers mee naar huis.

Van de vorige workshop heeft Anneke ook een mooi (foto)verslag geschreven. Wil je dit ook lezen? Bekijk dan het verslag.

Begeleiding: Linda Kreike, Anneke Bleeker en Gila Edler
Datum en tijd: zondag 23 juni van 12.00 tot 19.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief kruidenthee met iets lekkers, vegetarische avondmaaltijd, een boek naar keuze van Anneke Bleeker uit de ‘Nooit geweten…-serie’ en de recepten van de dag
Aanmelding:

 

 

Terug naar Programmaoverzicht