Eten uit de berm

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Thema: Maaltijdsoepen en eenpansgerechten
De derde dag in deze reeks waarin onze voeding centraal staat met een nieuw thema: maaltijdsoepen en eenpansgerechten.

De vraag die wij ons kunnen stellen is, in hoeverre onze maaltijden nog de juiste energiewaarde bevatten als we alles maar klakkeloos in de supermarkt en zelfs bij de natuurwinkels kopen. Is het misschien slim om onze blik te verruimen en open te staan voor dat wat om ons heen groeit en onze maaltijd energierijker kan maken? Is het mogelijk dat we meer mineralen en vitamines tot ons nemen wanneer wij op een verantwoorde manier de natuur om ons heen in ons eetpatroon integreren?

Eenpansmaaltijden zijn in ons land zeer bekend. Denk maar aan stamppotten, stoofschotels en soepen. Nederland kent vele variaties. Eenpansmaaltijden zijn ook leuk om te bereiden en wanneer je weet hoe gemakkelijk jijzelf de maaltijd energierijker kunt maken dan zul je door het resultaat hier helemaal warm voor lopen.

Presenteren we iets nieuws? Nee, absoluut niet! Het is oeroude kennis die we weer onder de aandacht brengen. Waarom deed oma vroeger een klontje roomboter op de worteltjes? En dus ook in de hutspot? Zijn het altijd de aardappelen die we ‘moeten’ gebruiken als basis of heeft dit gewas allerlei andere gewassen verdreven? Kun je volstaan met een maaltijdsoep? Wil je weten hoe je een energierijke soep kunt bereiden? Daslookblad… hoe heerlijk zal het zijn hier een soep mee te bereiden? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je antwoorden.

De oude kennis, die bijna verloren is gegaan, kun je na deze dag in je keuken integreren en als gewoon ervaren. Het wordt een dag boordevol informatie die we afsluiten met een gezamenlijke maaltijd.

Tussendoor zal Josee van Dooren iets vertellen over biofotonen therapie en het ontstoren van opgedane schade in het lichaam. Of je volgt een rondleiding met Gila Edler door de Permacultuurtuin van Centrum Wilgenhoeve. Het boek: ‘Help, er zit een pastinaak in mijn soep…’ krijgen de deelnemers mee naar huis.

 

Begeleiding: Linda Kreike, Anneke Bleeker en Gila Edler
Datum en tijd: zondag 17 maart van 12.00 tot 19.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief kruidenthee met iets lekkers, vegetarische avondmaaltijd, het boek van Anneke Bleeker ‘Help, er zit een pastinaak in mijn soep..’ en de recepten van de dag
Aanmelding:

 

 

Terug naar Programmaoverzicht

Eten uit de berm

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Thema: Maaltijdsoepen en eenpansgerechten
De derde dag in deze reeks waarin onze voeding centraal staat met een nieuw thema: maaltijdsoepen en eenpansgerechten.

De vraag die wij ons kunnen stellen is, in hoeverre onze maaltijden nog de juiste energiewaarde bevatten als we alles maar klakkeloos in de supermarkt en zelfs bij de natuurwinkels kopen. Is het misschien slim om onze blik te verruimen en open te staan voor dat wat om ons heen groeit en onze maaltijd energierijker kan maken? Is het mogelijk dat we meer mineralen en vitamines tot ons nemen wanneer wij op een verantwoorde manier de natuur om ons heen in ons eetpatroon integreren?

Eenpansmaaltijden zijn in ons land zeer bekend. Denk maar aan stamppotten, stoofschotels en soepen. Nederland kent vele variaties. Eenpansmaaltijden zijn ook leuk om te bereiden en wanneer je weet hoe gemakkelijk jijzelf de maaltijd energierijker kunt maken dan zul je door het resultaat hier helemaal warm voor lopen.

Presenteren we iets nieuws? Nee, absoluut niet! Het is oeroude kennis die we weer onder de aandacht brengen. Waarom deed oma vroeger een klontje roomboter op de worteltjes? En dus ook in de hutspot? Zijn het altijd de aardappelen die we ‘moeten’ gebruiken als basis of heeft dit gewas allerlei andere gewassen verdreven? Kun je volstaan met een maaltijdsoep? Wil je weten hoe je een energierijke soep kunt bereiden? Daslookblad… hoe heerlijk zal het zijn hier een soep mee te bereiden? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je antwoorden.

De oude kennis, die bijna verloren is gegaan, kun je na deze dag in je keuken integreren en als gewoon ervaren. Het wordt een dag boordevol informatie die we afsluiten met een gezamenlijke maaltijd.

Tussendoor zal Josee van Dooren iets vertellen over biofotonen therapie en het ontstoren van opgedane schade in het lichaam. Of je volgt een rondleiding met Gila Edler door de Permacultuurtuin van Centrum Wilgenhoeve. Het boek: ‘Help, er zit een pastinaak in mijn soep…’ krijgen de deelnemers mee naar huis.

 

Begeleiding: Linda Kreike, Anneke Bleeker en Gila Edler
Datum en tijd: zondag 17 maart van 12.00 tot 19.00 uur
Kosten: € 50,- inclusief kruidenthee met iets lekkers, vegetarische avondmaaltijd, het boek van Anneke Bleeker ‘Help, er zit een pastinaak in mijn soep..’ en de recepten van de dag
Aanmelding:

 

 

Terug naar Programmaoverzicht