Herfst – Zweethut voor mannen en vrouwen – thema: Oogsten

Elk jaar opnieuw doorlopen we het wiel van het jaar. Steeds weer de cyclus van zaaien en oogsten, van verzamelen en loslaten, van vinden en verliezen, van dood en wedergeboorte. Dat zijn decycli van het leven. in alle culturen en mythologieën vind je dit terug. Ook onze voorouders in Europa richtten hun jaarfeesten naar deze cycli, de Kelten naar de maankalender, de Germanen naar de zonkalender. Zelfs de Christelijke feesten zijn hierop gebasseeerd. De zon geeft ons energie, de maan ritme.

Grootvader zon heeft ons dit jaar rijkelijk bedeeld. We hebben veel energie op kunnen doen om de donkere tijd van de winter tegemoet te gaan. De natuur geeft ons in deze dagen de laatste oogst om ons ook daarmee te voeden en door de winter te helpen. Een goed moment om dank te zeggen voor alle zegeningen.

Wat heb je tot nu toe in je leven gezaaid? Wat is tot bloei gekomen? Wat heb je al kunnen oogsten? Wat heeft nog meer aandacht nodig om zich verder te kunnen ontvouwen?

Wil je bewust stilstaan bij zaaien, oogsten en reinigen op alle niveaus om de overgang van zomer naar winter te vieren dan is deze zweethutceremonie iets voor jou!

Algemene informatie over de zweethut

Begeleiding: Ishi Crosby met Annemien de Winter en Peter Toen aan het vuur
Datum en tijd: zaterdag 5 oktober 2019 van 10.00 u tot ’s avonds
Kosten: € 50,- + bijdrage voor de potlatchmaaltijd
Aanmelding: inschrijfformulier