Nieuwsarchief 2010

28 December 2010
ECEAT, met goed nieuws het nieuwe jaar in.
We hebben voor het Centrum Wilgenhoeve net te horen gekregen dat we vanaf nu ook het ECEAT keurmerk mogen voeren. ECEAT is groot op het gebied van kleinschalige ecologisch toerisme. Een hele mooie opsteker voor ons!

23 December 2010
Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar
Ook vanuit het Centrum Wilgenhoeve willen wij iedereen de beste wensen meegeven voor de kerst en 2011. Dat we elkaar ook volgend jaar weer tegen mogen komen.

19 December 2010
Interactieve lezing werelddorpen = ecodorpen een succes 
De opkomst was heel erg groot bij deze lezing. En het oefenen met de Vredegesprekken gingen prachtig. Omdat men in het Noorden ook een werelddorp wil laten ontstaan wordt er een initiatiefgroep opgericht. Wil jij daar ook aan mee doen? Laat het ons of Stichting Pro weten.

27 November 2010
Programma 2010/2011
Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het programma voor de winter en het volgend kalenderjaar. De eerste updates staan er al weer bij, dus hou het programma in de gaten.

15 September 2010
Vergeten groentes
We hebben een deel van onze vergeten groentes uit de Permacultuurtuin kunnen oogsten. En voor het volgend seizoen zijn we al weer flink aan het planten geslagen. Wil je hier ook eens bij helpen, kijk dan bij de Permacultuur werk-/studiedagen.

26 Augustus 2010
Vakantie voorbij
De vakantie zit er weer op. Na alle drukte van een seizoen en een geslaagde Open Dag zijn we heerlijk bijgekomen even buiten het Centrum. En we gaan er nu met zijn allen weer volop tegenaan. En hopen je ook graag weer bij ons in Centrum Wilgenhoeve te ontmoeten bij een leuke lezing, workshop of overnachting.

27 Juni 2010
Geslaagde Open Dag
Het weer was geweldig mooi zonnig, de sfeer was gezellig. En veel mensen hebben genoten van de lezingen, workshops en rondleidingen. Al met al een geslaagde Open Dag. Dit gaan we vast vaker organiseren. Kijk hier voor een sfeerimpressie.

15 Juni 2010
Filmploeg Groeten uit de rimboe maakt filmopnames
Op 28 mei was het erf van Centrum Wilgenhoeve de set voor filmopnames. De kinderen van groep 8 van de Leeuwarder lagere school Wynwizer hadden bedacht dat ze als eindopdracht in plaats van een musical een film wilden maken. Lees meer.

1 Juni 2010
Extra handen gezocht
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij het opbouwen van de Open Dag op zaterdag 26 juni en/of mensen die willen helpen op de Open Dag zelf op 27 juni.
Mocht je tijd en belangstelling hebben neem dan even contact met ons op. En wil je op andere momenten ook als vrijwilliger helpen bij Centrum Wilgenhoeve? Wij zijn altijd wel op zoek naar extra handen.

Mei 2010
Vervolgtraining Systemisch werk
Na enthousiasme deelnemers te hebben gehad op de Training Systemisch werk in 1 op 1 sessies van Franca Brullemans hebben we nu ook een vervolgtraining van haar in 3 blokken op het programma staan. Kijk snel bij het programma of dit voor jou als therapeut ook wat is.

Mei 2010
Programma Open Dag bekend
Op 27 juni hebben we een Open Dag en we hebben, vinden wij zelf, een heel leuk programma samengesteld. Ook jij bent hiervoor van harte uitgenodigd. Wil je meer weten lees dan het programma in de agenda. Zien we jou op 27 juni tijdens een van de workshops of lezingen terug?

April 2010
Workshop ‘Het antwoord ben jij’ groot succes
Op 16 april hebben Bert van Rijnberk en Sylvia Monten, de auteurs van het gelijknamige boek, laten zien hoe we met hun boek kunnen werken. Iedereen was verwonderd over hoe eenvoudig het werkt en hoe duidelijk de antwoorden zijn als we de juiste vragen stellen. Een orakelboek dat voor eenvoudige vragen van alledag tot aan zijnsvragen die een diepere laag raken zeer werkbaar is. Vanwege de grote belangstelling gaan we deze workshop nogmaals op het programma zetten. Dus houd in het najaar de agenda goed in de gaten.

Maart 2010
Vergeten groente
Veel ouderwetse groentes vind je niet in de supermarkten en ook in de volkstuinen worden ze niet meer geteeld. Jammer als ze helemaal verloren gaan vonden wij. Wij zijn daarom de afgelopen tijd op zoek geweest naar die vergeten groentes en hebben er heel wat herontdekt die we nu in onze Permacultuurtuin hebben aangeplant. Wij zijn zeer benieuwd hoe ze het gaan doen en wat we er allemaal voor smakelijks van kunnen gaan maken. En als het goed gaat kunnen jullie ervan meeproeven. Houd het nieuws in de gaten.

Januari 2010
Column in Onkruid
Anne van waarslaapje.nl schrijft elke maand leuke verhalen in Onkruid over de plekken waar zij naar toe reist en slaapt. Afgelopen november heeft zij in Centrum Wilgenhoeve gelogeerd. Haar ervaringen bij ons zijn te lezen in het januari/februari nummer van Onkruid. Klik hier voor de volledige tekst van haar column.