Nieuwsarchief 2011

30 november 2011
Bewust afscheid nemen van dit jaar en vooruit kijken naar 2012
Op 30 december houden we een Oudejaars zweethut waarin je bewust kan stilstaan bij het afscheid van het Oude Jaar om je vrij te kunnen verbinden met wat het Nieuwe Jaar je kan brengen. Kom je deze jaarwisseling met ons meevieren? Kijk hier voor meer informatie.

20 november 2011
Producten uit onze tuin te koop
Er zijn weer 100% biologische producten uit onze tuin te koop. Kijk in ons overzicht of er wat voor je kerstdiner, verjaardag of gewoon voor het lekker tussen staat. Bel ons even als je wat wilt komen halen op 0515-575169. En geef dit gerust door aan mensen waarvan je denkt dat zij geïnteresseerd zijn.

20 oktober 2011
LachYoga tegen de winterdip
Lachen is gezond voor iedereen, vandaar dat we voor het komende half jaar diverse activiteiten op het programma hebben staan rondom LachYoga. Bekijk het programma en misschien wordt jij hier ook wel heel erg blij van.

5 oktober 2011
Hathayoga, massage en chakra’s
Op het programma staan een paar leuke middagen voor iedereen die openstaat voor yoga, bewegen, massage, bewustwording en een leuke middag. Chakra workshops op basis van hatha yoga en holistische massage.

23 september 2011
Nieuwe oogst appels en peren
Dit jaar hebben we uit onze Permacultuurtuin een rijke oogst aan appels en peren. Meer dan we zelf kunnen gebruiken of verwerken. Deze overvloed willen we dan ook graag delen met anderen. Je kunt kiezen uit Goudreinetten en diverse handappelen, stoofperen en handperen. Gegarandeerd biologisch en duurzaam geteeld. Alles voor € 3,-/kg.
Bel ons even als je wat wilt komen halen op 0515-575169. En geef dit gerust door aan mensen waarvan je denkt dat zij geïnteresseerd zijn.

15 september 2011
Zagorka en Radisa het land uit
Wij zijn geschokt te horen dat Zagorka en Radisa na jaren in Nederland nu toch te horen hebben gekregen dat zij geen verblijfsvergunning krijgen en het land uit moeten voor eind september. Velen van jullie die bij Centrum Wilgenhoeve zijn geweest hebben vaak de mooie accordeon muziek van Radisa mogen beluisteren. Wij wensen hen heel veel sterkte en zullen ze enorm binnen het Centrum missen.

30 juni 2011
Aanmeldingsformulier werkt weer
Er is achter de schermen hard gewerkt en je kunt je weer via het aanmeldformulier inschrijven voor onze activiteiten.

10 juni 2011
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken
Ben je ergens handig in, zoek je vrijetijdsbesteding of wil je meer weten van Permacultuur. Wij streven na om in de samenwerking met mensen win-win situaties te creëren. Doe jij ook mee?  En wil je graag ons team komen versterken kijk dan bij onze vacatures vrijwilligers. Je bent van harte welkom.

26 mei 2011
Problemen met aanmeldingsformulier
Op dit moment zijn er technische problemen met het aanmeldformulier, onze excuses hiervoor. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing. Zou je tot die tijd de aanmeldingen per mail willen doen waarbij je de volgende zin vermeld; Ik heb kennis genomen van de annuleringsregeling en ga ermee akkoord. Alvast vriendelijk bedankt voor je medewerking.

23 mei 2011
Zelf een zweethut bouwen
De nieuwe datum voor de zweethut bouwen is bekend. Altijd al meer willen weten over hoe een zweethut gebouwd wordt en wat er allemaal bij komt kijken? Meld je dan aan voor deze dag waarin we een nieuwe zweethut gaan bouwen met een inwijdingsceremonie. Meer hierover weten, kijk dan bij het programma. Of zelf een zweethut huren voor een speciale gelegenheid, dat kan bij ons natuurlijk ook.

14 mei 2011
Problemen met aanmeldingsformulier
Op dit moment zijn er technische problemen met het aanmeldformulier, onze excuses hiervoor. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing. Zou je tot die tijd de aanmeldingen per mail willen doen waarbij je de volgende zin vermeld; Ik heb kennis genomen van de annuleringsregeling en ga ermee akkoord. Alvast vriendelijk bedankt voor je medewerking.

6 mei 2011
Een pril levensteken
Ook de tweede appelboom lijkt gered. Vanwege de veranderingen op het erf hebben we die ruim een jaar geleden moeten verplanten. Tot twee maanden geleden dachten we dat deze boom de verhuizing niet had overleefd. Wij zagen alleen maar een beschadigde stam en dode takken. Toch blijkt nu dat er diep binnenin nog leven zat. Hij draagt nu bloesem en voorzichtig aan ook blad. Nog heel pril en heel voorzichtig maar de belofte dat het leven doorgaat is er. Wij staan verwonderd ernaar te kijken hoe sterk leven kan zijn.

1 mei 2011
Nog goedkoop overnachten..
Vanaf 1 juli gaan onze prijzen voor de Bed & Breakfast / Friese Boerderij Overnachtingen iets omhoog. Dus maak nu nog gauw van de gelegenheid gebruik en kom voor 1 juli een nachtje bij ons slapen.

25 april 2011
Talud bij het aardehuis in gebruik als tuin 
De Permacultuurgroep is druk bezig met het talud van het aardehuis. Die heeft nu bijna zijn definitieve vorm gekregen. Daarbij zijn de terrassen zo aangelegd dat je op elk niveau een looppad hebt zodat je gemakkelijk de bedden in het eerst hogere niveau kunt bereiken. Ideaal voor mensen met rugklachten. Je hoeft minder te bukken om bij de beplanting te komen. Op deze manier voorkomen we ook dat je in de bedden moet stappen om ergens bij te komen wat het evenwicht in de grond zou verstoren. De meeste zaadjes en planten zitten in de grond en komen al boven.

17 april 2011
Affiliate, maar dan anders
Wist je dat als jij heel enthousiast ben over onze locatie en een ander groep door jou enthousiasme bij ons boekt jij 10% van de huurwaarde van die groep op je rekening gestort krijgt. Dus zo maak je ons, maar ook jezelf blij.

9 april 2011
Weekend zweethut bouwen verzet
Door te weinig aanmeldingen is het weekend verzet naar later in het jaar, waarschijnlijk in juni. Hou het programma in de gaten mocht je interesse hebben om mee te bouwen en meer van een zweethut te leren.

20 maart 2011
Wist je dat…
…Centrum Wilgenhoeve te huur is voor groepen
…wij de mogelijkheid hebben voor jou workshop of opleidingsgroep en onze ruimtes daarvoor aanpassen
…Centrum Wilgenhoeve een mooie plek is waar je familiebijeenkomsten kunt organiseren
…wij graag inspelen op jou wensen: van zelfverzorging tot volledig door ons verzorgd en alles daartussen
…een bruiloft in Centrum Wilgenhoeve een bijzondere belevenis is
Met ons kun je vele kanten op. Vertel wat je wensen zijn en wij maken een passend voorstel.

22 februari 2011
Werkzaamheden aan het Aardehuis
Afgelopen weken is er weer hard gewerkt aan het Aardehuis en er is eindelijk beton gestort. De bovenrand van de autobanden vormt nu een stevige basis voor het dak, het fundament voor de glaswand op het zuiden is gelegd en natuurlijk de vloer in het aardehuis. Je kunt het hele proces hier bekijken. Je bent natuurlijk van harte welkom als je het eens in het echt wilt bekijken.

7 februari 2011
Meer weten over Permacultuur?
Net als afgelopen seizoen hebben we naast de gebruikelijke werk-/studiedagen ook weer hele interessante lezingen over Permacultuur op het programma staan. Op een makkelijke manier kom je meer te weten over Permacultuur in je huis, maar ook in de samenleving, je stad of dorp. Schrijf je snel in, want vol = vol.

23 januari 2011
Wat komt allemaal bij een zweethut kijken?
Altijd al meer willen weten over hoe een zweethut gebouwd wordt en wat er allemaal bij komt kijken? Meld je dan aan voor het weekend waarin we een nieuwe zweethut gaan bouwen met een inwijdingsceremonie. Meer hierover weten, kijk dan bij het programma. Of zelf een zweethut huren voor een speciale gelegenheid, dat kan bij ons natuurlijk ook.

6 Januari 2011
Een vruchtbaar en krachtig 2011
Problemen beleven als uitdaging geven ons elke dag opnieuw de kans om als mens een stukje verder op te bloeien. Als we dit met elkaar doen en gebruik maken van ons voorstellingsvermogen dan komen we bij een onmetelijke kracht waarmee we de wereld kunnen veranderen. Niemand anders heeft dit ooit beter verwoord dan John Lennon in zijn lied Imagine.