Nieuwsarchief 2012

20 december 2012
Beste wensen
Vanuit Centrum Wilgenhoeve wensen wij iedereen gezonde en gelukkig feestdagen en een 2013 waarin er plaats is voor rust en ontspanning.

25 september 2012
Workshops Mindful Meditatie met diverse thema’s
Vanaf november staan er diverse workshops Mindful Meditatie op het programma met elke keer een ander thema. Leuk om eens uit te proberen of meditatie wat voor jou is of om je meditatieproces te verdiepen. Als het weer het toelaat wordt er ook gebruik gemaakt van de tuin en het erf om daar bijvoorbeeld de loopmeditatie te beoefenen. Meer weten hierover kijk dan bij het programma.

10 augustus 2012
Opnieuw op het programma, Workshop eten uit de berm
Deze workshop is in het voorjaar, in mei, een groot succes geweest met veel belangstelling. Vanuit de deelnemers kwam de vraag hier een vervolg op te geven omdat elk seizoen andere mogelijkheden biedt. Aan dit verzoek komen we graag tegemoet. Op 16 september staat deze workshop weer op het programma. Anneke Bleeker heeft ook een mooi verslag geschreven over deze dag in mei.

6 augustus 2012
Opgeknapte oprit en parkeerplaats
Het was al een tijdje een kleine ergenis, de scheuren en het onkruid in de oprit en de parkeerplaats die toch nog net wat beter kon. Deze zomer zijn we dan ook met dit project begonnen. Overal waar gratis stenen op te halen waren hebben we dat gedaan. De hele oprit wordt opnieuw bestraat en de parkeerplaats wordt opgeknapt. Dus binnenkort is de entree weer helemaal in stijl, dus kom gauw langs om dit (en de rest) te bekijken.

16 juli 2012
Ons Andreaspad en de Sint Pieterbrug 
We hebben twee mensen geëerd die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de tuin. Dit hebben we op 15 juli gedaan tijdens de jaarlijkse BBQ voor onze medewerkers en vrijwilligers. Een gedeelte van het bospaadje hebben we benoemd tot Andreaspad en de brug over de beekloop heet nu Sint Pieterbrug. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de borden met de namen onthuld.

23 juni 2012
Aangeklede vijver
De veranderingen in de tuin hebben zich ook doorgezet naar de vijver. Vorig jaar hebben we de vijver al opnieuw uitgegraven en voorzien van een goede bodem. Nu is de vijver in een nieuw jasje gestoken met een omranding van keien en natuurstenen.

5 juni 2012
Veranderingen in de tuin
Er zijn flinke veranderingen geweest in de tuin. We hebben nieuwe verassende bedden aangelegd en mooie plekjes gecreeerd. Ook ons bospaadje is nu doorgetrokken waardoor je bijna het hele erf rond kunt lopen.

24 mei 2012
Workshop eten uit de berm was groot succes
De workshop was een groot succes en veel mensen waren hier op af gekomen. In september zal de workshop opnieuw op het programma komen maar dan met recepten voor planten van het nazomer seizoen. Anneke Bleeker heeft ook een mooi verslag geschreven over deze dag, lees dit hier.

2 mei 2012
Gezocht creatieve schilder voor droogkast
Onze droogkast, een oude diepvries, heeft zijn definitieve plaats gekregen en de ‘opwarmbak’ is nu goed aangesloten. In die bak wordt bij zonnig weer de lucht opgewarmd en stoomt door de kast. Binnenkort kunnen we beginnen met het drogen van kruiden zoals brandnetels, citroenmelisse, munt en salie. Mooi is het niet zo’n ‘witte’ kast in de tuin. Daarom zoeken we een vrijwillig(st)er die hem beschildert in een camouflagekleur bv. groen met bloemen erop. Is dit iets voor jou?

11 april 2012
Permacultuurtuin
De eerste zaden, bollen en gewassen zitten in de grond: peulen, tuinbonen, uien, Oost-Indische kers… In onze kas laten we de zelfgekweekte zaden van pompoenen en courgettes kiemen. De zonnebloemen zijn al 5 cm hoog. De splijtkool, die we tijdens de strenge vorst even naar binnen hebben gehaald, staat nu weer in de tuin. En nu groeien maar…
Splijtkool is één van de vergeten groentes en bij niet te strenge vorst winterhard. Elk plantje brengt ca. 40 nieuwe planten voort die wij graag uitdelen aan mensen die hier komen. Zo willen we bijdragen aan de verspreiding van deze makkelijke, smakelijk groente.

4 april 2012
Lente kriebels ook in huis
Ook in huis pakten de lentekriebels ons. Alles, maar dan ook alles is door onze handen gegaan: dekbedden, kussens en dekens zijn gewassen, matrassen en kleden buiten gelucht en uitgeklopt. Alles is van zijn plaats geweest en de laatste hoekjes zijn schoongemaakt. Het ruikt allemaal weer heerlijk fris.

8 maart 2012
Met Hart en Ziel
Een geweldig weekend om tot rust te komen en jezelf te helen met twee ervaren coaches Lucy Schaaphok en Cees Everaars bij Centrum Wilgenhoeve voor een mooie aanbiedingsprijs. Geef je snel hier op voordat dit cadeau aan jezelf vol zit.

4 februari 2012
Inkomsten zweethutten 2011 naar goed doel
Van alle zweethutten die we in 2011 hebben gehouden, is na aftrek van de kosten € 240,- overgebleven. Dit geld hebben we aan twee vluchtelinggezinnen ter beschikking gesteld om afgelopen kerstvakantie met hun kinderen iets extra’s te kunnen doen. We hopen dat we hun hiermee een plezier hebben gedaan.

28 januari 2012
Programma flink uitgebreid
Het jaarprogramma is weer flink uitgebreid met leuke activiteiten, zoals workshops Permacultuur, workshops yoga & massage, geweldloos communiceren en klankconcerten. Er zit vast wat voor je tussen, dus lees verder.

15 januari 2012
Plekje huren voor…
Je kunt bij ons een plek huren voor een workshop, training, een familiereünie of een gezellig uitje met vrienden al dan niet met een verwenprogramma. Voor meer informatie kijk hier.

4 januari 2012
Nieuwjaarswens 2012
We wensen je veel heldere momenten die je speelsheid en lichtheid in het leven brengen!